pondělí 7. dubna 2014

Vhodné kamerové systémy pro zabezpečení Vašeho domu či bytu

Vhodné kamerové systémy pro váš domov

Elektronické bezpečnostní systémy dnes procházejí podobně rychlým vývojem, jako všechny ostatní elektronická zařízení. Avšak s tím rozdílem, že zábavná či pracovní elektronika vám nedokáže efektivně chránit váš majetek či vaše osobní bezpečí. Pro tyto potřeby dnes existují CCTV kamerové systémy s uzavřeným televizním okruhem, jejichž služeb využívá celá řada komerčních objektů, jakými jsou například kanceláře, sklady, výrobní haly, ale také prodejny nebo obchodní centra.

kamerové systémy pro zabezpečení

Efektivní ochrana vlastního bezpečí i majetku

Kamerové systémy jsou nicméně vhodné také pro nekomerční objekty, tedy pro byty, rodinné domy či chaty, kde chrání majetek a v případě nepovoleného vstupu nabízí kvalitní obrazový záznam, který lze nadále zpracovávat (například přiblížení konkrétní části obrazu) a především použít pro dopadení pachatele.
Kromě archivace záznamů samozřejmě bezpečnostní kamerové systémy nabízí taktéž možnost sledovat živě na monitorech aktuálně pozorované prostředí. Pro efektivnější použití v závislosti na požadavcích lze ke kamerám doplnit modifikace v podobě mikrofonů či reproduktorů. Software pak kromě obrazu archivuje také zaznamenávaný zvuk.

Moderní modifikace pro kamery

Dnes už není nutné mít kamerami sledované prostory osvětlené, neboť existuje široká nabídka systému s nočním viděním. Moderní kamerové systémy disponují světelnými čidly, díky kterým sama kamera pozná úbytek světla pod hranici viditelnosti a přepne se do režimu nočního vidění.
Výše zmíněným mikrofonům lze nastavit prahovou hranici hluku, a pokud z nějakého důvodu dojde k jejímu překročení, kamera automaticky zobrazí a zaostří místo, odkud hluk vychází, přičemž systém dokáže obsluhu kamerového systému na tuto událost upozornit.

kamerový systém

Výběr správného dodavatele

Při výběru vhodné firmy pro dodání kamerového systému CCTV určitě dbejte na kvalitu provedení, neboť na té závisí životnost celého systému. Špičkové firmy také jako samozřejmost nabízí profesionální servis, a to v naléhavém případě již do několika hodin od nahlášení závady.
Firmou, která přesně odpovídá této charakteristice, je společnost Alarmové systémy CZ (ASCZ). Na nabídku kamerových systémů této firmy se můžete podrobně podívat zde.

8 komentářů:

  1. Dobrý den. I my jsme si chtěli najít nějakého kvalitního dodavatele hlavně na to zabezpečení domu a nejlépe nám z toho všeho vyšel tento zde , tak se na to kdyžtak mrkněte také a případně nám i řekněte nějaké své vjemy atp... Určitě by nám to moc pomohlo :) Mějte se krásně a přeji hezký zbytek dne.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se teď chystám investovat nějaké peníze do modernizace své firmy a lepší kamerový systém je určitě něco, co bych potřeboval. Priorita jsou ale teď nové stroje do výroby. Jejich nákupu se rozhodně nevyhnu. Jen nevím od koho si je nechat dodat. Zatím se mi nejvíc zamlouvá firma Canmet. Nemá s nimi někdo náhodou zkušenost?

    OdpovědětVymazat
  3. Vidím to tak, že já si asi budu muset kamerami hlídat prostor vedle domu, kde parkuji auto. Před pár týdny se mi totiž stalo, že mi na mém vlastním pozemku zloději auto vykradli. V autě naštěstí žádné cennosti nenechávám, takže nakonec zmizelo jen autorádio, které bohužel bylo zrovna nové a ne zrovna levné. Zatím se zloděje ani rádio najít nepodařilo.

    OdpovědětVymazat
  4. Kamerový systém se podle mě určitě hodí mít. Myslím si ale, že pokud člověk chce chránit svůj majetek, tak naprostý základ je nějaký pořádný plot. Jakmile nemáte pozemek dobře oplocený, tak si na něj zloděje přímo zvete. Přitom takové oplocení nemusí být vůbec drahé, bohatě podle mě stačí obyčejné svařované pletivo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím pletivem bych si nebyl úplně jistý. Ono i takové svařované pletivo není problém prostříhat. Myslím si, že pokud vám jde o ochranu majetku, tak jsou mnohem lepší například kovové ploty na míru. Jeden takový plot kolem pozemku mám a můžu vám říct, že skrze něj se jen tak někdo nedostane.

      Vymazat
  5. Můj manžel toto teď řešil ve své firmě. Celkově ji modernizovali a právě kvůli tomu tam nechával instalovat i kamerový systém, lepší zabezpečení atd. Vůbec se mu ale nedivím. Mají tam teď pěkně drahé šroubové kompresory a kdyby se k nim někdo nepovolaný dostal a například je nějakým způsobem poškodil, tak by to mohla být obrovská škoda.

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlasím s tím, že dobrý kamerový systém je potřeba. Zejména u rodinného domu někde na vesnici. Si vezměte, že řešíte dotace na tepelné čerpadlo v roce 2022 nebo i dříve, nainstalujete ho na zahradu a pak zjistíte, že vám někdo chodí po zahradě a ohrožuje váš majetek za desítky tisíc nebo někdy i více. To fakt nechcete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte s tím vyřizováním dotace na tepelná čerpadla nějaké zkušenosti? Já právě přemýšlím nad tím, že bych letos do toho tepelného čerpadla rád investoval. V případě našeho domku by se to dost vyplatilo. Je to ale drahý špás, tak by bylo super, kdyby alespoň část pokryla případná dotace. :)

      Vymazat