čtvrtek 17. dubna 2014

Luxusní bydlení si zaslouží kvalitní dřevěnou podlahu

Luxusní bydlení si zaslouží kvalitní dřevěnou podlahu

Stavba nebo nákup nového domova je zpravidla doprovázena celou řadou významných interiérových rozhodnutí. Jedno z nejdůležitějších představuje volba správné podlahy. A nyní není řeč pouze o barvě, ale také materiálu, jeho vlastnostech a životnosti. Nejvýraznějším trendem dnešní doby jsou dřevěné podlahy, které při svých cenách nabízejí bezkonkurenčně nejlepší vlastnosti.

dřevěná podlaha


Neplaťte za svou podlahu dvakrát

Pojďme se podívat například na životnost. Levně navržená a zpracovaná dřevěná podlaha z parket nebo podlahových prken vás dříve či později donutí investovat další hromadu peněz do renovací, neboť méně kvalitní podlahy mají tendenci rozjíždět se, lišty praskají nebo odstávají od zdi a levnější cena často znamená také méně kvalitní dřevo, u kterého musíte počítat s výrazně menší odolnosti proti nárazům či fyzickému poškození.
Na druhou stranu pokud promluvíte s firmou působící na trhu již mnoho let, bude vám řečeno, že investice do opravdu kvalitní dřevěné podlahy je zpravidla jednorázová záležitost a taková podlaha může bez problémů sloužit doživotně.
Ve výsledku tak ušetříte nejen peníze, ale nemusíte při opravách snášet ani typický hluk a nepořádek ve svém domě. Zde renomované firmy taktéž poráží konkurenci, neboť jako naprostou samozřejmost nabízí svůj servis v takové formě, aby zákazníkům do jejich života zasahovaly co nejméně.

dřevěné podlahy

Široká nabídka

Už dávno není nabídka dřevěných podlah tvořena pouze parketami a plovoucími podlahami. Velké oblibě se těší také podlahová prkna a naprostým hitem posledních let jsou podlahy z exotických dřevin, které propůjčují podlaze mimořádnou fyzickou odolnost a díky původu dřevin také mnohem lepší odolnost proti vlhkosti. Exotické dřeviny rovněž do vzorníků podlah přinášejí širokou škálu dosud neexistujících odstínů a možnosti vytvořit dechberoucí mozaiky barev. Taková podlaha pak dokáže dát místnosti kompletně nový nádech i atmosféru.
Již více než 8 let se na českém trhu pohybuje renomovaná firma Plancher, kterou předchází její výborná pověst. Na různorodou nabídku dřevěných podlah firmy Plancher se můžete podívat zde.

4 komentáře:

  1. Také mám dřevo spojené hlavně s luxusem. Bude to asi tím, jak jsou dřevěné podlahy drahé. Když jsme dělali rekonstrukci, tak jsme také dřevo zvažovali, ale nakonec vyhrály vinylové podlahy. Rozhodující pro nás byla cena, tehdy jsme na rekonstrukci neměli tolik peněz, takže jsme se prostě museli zařídit podle toho. Za sebe ale musím říct, že jsem s podlahami velice spokojená.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si dlouho přála bydlet v nějakém starším bytě, kde budou dřevěné parkety. Bohužel takových bytů je v dnešní době čím dál méně, zvlášť zachovalých. Jsem ale ráda, že před půl rokem se nám jeden takový byt konečně povedlo sehnat přes jednu realitní kancelář v Karviné. Byla to sice obrovská investice, ale na druhé straně je to můj splněný sen. Lokalita je také skvělá.

    OdpovědětVymazat
  3. No vypadá to moc, o tom žádná. Dřevo bude mít vždycky své kouzlo :-). My jsme u nás dělali rekonstrukci nedávno a o podlaze jsme hodně dlouho přemýšleli. Dřevěnou jsme také zvažovali, ale nakonec jsme se rozhodli pro vinyl, byli jsme docela tlačení cenou a vinyl byl o dost příznivější.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to o tom žádná a nikdo to snad nechce zpochybňovat. My jsme se tím doma taky řídili a tak jsme si pro jistotu nechali udělat schodiště na míru. A teda musím říct, že mít dvoupatrový dům je sice velká starost, ale zároveň, a to neříkejte mojí ženě, ještě větší radost! :-)

    OdpovědětVymazat