pátek 13. června 2014

PVC podlaha – odolná, tlumí zvuk a není drahá

PVC podlaha – odolná, tlumí zvuk a není drahá

Potřebujete podlahu, která by dlouho vydržela, byla odolná, dobře tlumila zvuk a zároveň nebyla příliš drahá? Pak je pro vás ideální volbou PVC podlaha. V dnešní době se těší veliké oblibě jak v domácnostech, tak i v tak zatěžovaných prostorách jako jsou například školy nebo nemocnice.

PVC podlaha

Co je vlastně PVC

Hodně lidí zaměňuje PVC podlahy s linem. Mezi nimi je však jeden podstatný rozdíl. Lino se vyrábí z přírodních materiálů, jako je například juta či dřevitá moučka. PVC je však zkratka pro umělou hmotu polyvinylchlorid. Je tedy jasné, že vlastnosti obou se podstatně liší. PVC podlahy můžete použít opravdu kdekoli, hodí se třeba do koupelny, kuchyně, sklepa či obývacího pokoje.

Jak o PVC podlahy pečovat

Velkou výhodou těchto podlah je, že jsou velice nenáročné na údržbu. Na rozdíl od některých plovoucích podlah jim nevadí rozlitá voda a nejsou náchylné na nejrůznější poškození. Díky svému složení jsou totiž velice pružné a odolné. Proto, aby vám PVC podlaha vydržela co nejdéle, je dobré používat speciální mycí přípravky, které jsou pro ně určené.

PVC podlaha – odolná, tlumí zvuk a není drahá

Druhy PVC podlah

Obecně rozlišujeme dva druhy: homogenní a heterogenní. Homogenní tvoří pouze jedna vrstva a má jeden vzor po celé své tloušťce. Jsou tedy odolnější na opotřebení. Heterogenní pak tvoří několik vrstev. Na rozdíl od homogenních nejsou tak kvalitní, díky své ceně jsou však u většiny lidí stále nejoblíbenější volbou.

Můj tip: Vinylové podlahy za výprodejové ceny - Barkotex Outlet.


Druhy PVC podlah

2 komentáře:

  1. My jsme měli dřív doma všude koberce a vloni jsme je konečně měnili za dřevěnou podlahu. Rozhodovali jsme se poměrně dlouho mezi vinylem a dřevem a nakonec nám přišla lepší dřevěná podlaha . Jsem ráda, že jsme koberce konečně vyhodili. Na úklid je podlaha totiž mnohem praktičtější :-) .

    OdpovědětVymazat
  2. My se pořád nemůžeme rozhodnout. Máme tu staré parkety a už jsou takové hodně zašlé. Přemýšleli jsme nad tím jestli je nenahradit právě nějakou PVC podlahou. Na druhou stranu si ale myslím, že v našem případě by měla smysl i renovace původní podlahy. Jen by to asi musel udělat někdo, kdo tomu rozumí. Například tato firma: http://www.tepold.cz/.

    OdpovědětVymazat