pondělí 18. května 2015

Jak vybrat nové interiérové dveře?

Dveře představují jeden z nejzákladnějších doplňků každého interiéru. Ačkoli se to nezdá, volba interiérových dveří je zásadním aspektem pro celkové vyznění a styl vaší místnosti.


Lze interiérové dveře vyrobit na zakázku?

Díky tomu, že interiérové dveře představují jeden z nejprogresivnějších trendů současnosti, můžete si vytvořit model přímo na míru a přesně podle vašich představ. Dveře budou nejen funkční, ale také zcela unikátní. Díky možnostem a variabilitě můžete dveře vybrat až úplně nakonec a udělat z nich ten poslední dílek skládačky, který dokonale zapadne do vašich místností a stylu.

Volba výplně

Nezáleží na tom, jaké dvě místnosti dveře spojují. Povrch výplně lze z každé strany pokrýt fólií dle vašeho výběru, a tak lze interiérové dveře použít i mezi dvě vzhledově odlišné místnosti.
Z hlediska samotné výplně je nejlepší vybrat buď děrovanou dřevotřískovou výplň, nebo plnou dřevotřískovou desku. Obě dřevotřískové výplně poskytnou dveřím odolnost a pevnost. Mezi levnější varianty patří tak zvaná voština – papírová výplň, která je zformována do tvaru velmi podobného včelí plástvi.

Laminát nebo dřevěný masiv? Co si mám zvolit?

Při volbě interiérových dveří a jeho povrchu se nemusíte omezovat pouze na již zmiňované fólie. Velmi oblíbený laminát představuje praktickou a také tradiční variantu. K dispozici jsou ale také kvalitnější povrchy, které reprezentují dřevěná dýha a především dřevěný masiv. Čím kvalitnější materiál, tím samozřejmě vyšší cena. Investice do interiéru, který má ovšem něco vydržet a být funkční, se do budoucna rozhodně vyplatí. Celodřevěným dveřím však oproti laminátové variantě příliš nesvědčí domácí mazlíčci a děti se svými hračkami, neboť jsou mnohem náchylnější na poškození.

12 komentářů:

  1. Nové dveře k nám domů v blízké době určitě kupovat budeme. Moc do toho ale nechci mluvit, v našem případě totiž jejich výběr bude práce bytového designéra. Jednomu jsme totiž zadali ať udělá nový návrh našeho bytu, tak jsem docela zvědavý s čím přijde. Naše představy jsme mu sdělili, tak snad se mu je podaří naplnit.

    OdpovědětVymazat
  2. No, my teď nedávno řešili nové vchodové dveře, skrz které by nebyl tak slyšet hluk z chodby. Nakonec jsme sehnali. Téma hluku je u nás ale celkově teď docela aktuální. Hodně mi totiž začal vadit hluk v autě, hlavně když jedu na dálnici. Začal jsem tedy uvažovat o jeho odhlučnění. Koukal jsem, že to není tak drahé, takže si myslím, že by to za to stálo.

    OdpovědětVymazat
  3. My jsme u interiérových a zejména pak vchodových dveří dali hodně na bezpečnost. Takže máme zabezpečené dveře vchodové a pak ještě jedny dveře mezi verandou a halou, které zamykáme a mají bezpečnostní zámek. Jelikož dělám investice do zlata, tak mám doma občas v trezoru zlaté cihly a byl bych nerad, kdybych o ně přišel.

    OdpovědětVymazat
  4. Mockrát díky za tipy. Taky bych domů chtěl nějaké hezčí interiérové dveře. Ty, co tu máme už tu jsou snad přes 40 let a je to na nich znát. Zachovávat je ale určitě nebudu, to nemá smysl. Místo nich bych rád koupil nějaké modernější. Hodně se mi líbí například dveře Hörmann. Slyšel jsem, že jsou prý i velmi kvalitní. Máte je někdo doma?

    OdpovědětVymazat
  5. S manželem jsme si nechali naistalovat na okna venkovní žaluzie, abychom si mohli pohodlně zatemňovat okna v obývacím pokoji, který je na jižní straně, a proto tam slunce svítí většinu dne. Zbyly nám ještě nějaké finance, co jsme měli na rekonstrukci, a tak manžel ještě objednal nové dřevěné interiérové dveře.

    OdpovědětVymazat
  6. Nedávno jsem řešila výběr nových dveří, a tak jsem hledala převážně ty z pravého dřeva, které by nejlépe izolovali teplo v domě, jelikož jsem investovala do komínové sestavy. Nechala jsem také vyměnit okna, abych dům co nejvíce utěsnila a zůstávalo mi teplo uvnitř. Kamny totiž topím hlavně z praktických důvodů, když se cena za plyn neustále tak zvyšuje.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Interiérové dveře již máme a nejvíce nám dalo zabrat vybrat vchodové dveře, jelikož jsme chtěli, aby byly co nejbezpečnější. Manžel vybíral hlavně podle kvality a nejspolehlivějšího bezpečnostního zámku. Teď nás ještě čeká vnitřní termoizolační stěrka a pokládka podlah po celém domě. Velice se těším až se budeme stěhovat do nového domova, který jsme si vysnili.

    OdpovědětVymazat
  9. Fakt skvělá inspirace. Mockrát díky. Dveře se u nás chystáme také měnit. Prvně se ale musí udělat nová plovoucí podlaha. Tu už mám nějaký ten týden nakoupenou od https://www.supellex.cz/podlahy/plovouci/ ale bohužel se mi zatím nepovedlo sehnat nikoho, kdo by mi ji položil. Díval jsem se ale na nějaké návody a nevypadá to nijak komplikovaně, tak se do toho nakonec možná pustím sám.

    OdpovědětVymazat
  10. To jsou velmi cenné rady. Ono se to nezdá, ale myslím si, že právě interiérové dveře a jejich správný výběr mají velký vliv na celkový dojem z interiéru. My bychom k nám potřebovali také koupit nějaké modernější. Máme v bytě ještě takové ty staré z osmdesátých let. Asi před rokem jsem je sice natíral, takže teď vypadají celkem dobře, ale o žádný moderní doplněk interiéru se rozhodně nejedná.

    OdpovědětVymazat
  11. Nedávno jsme si pořizovali do celého bytu nové interiérové dveře a přemýšleli nad tím, do které místnosti pořídit prosklené, a kam ne. Prosklené jsme si pořídili do obývacího pokoje, aby byl více světlí a do ložnice samozřejmě celé z dřevěného masivu. Stejné jsme si zvolili i do koupelny, kterou jsme právě celou zrekonstruovali, proto jsem nakoupila potřebné koupelnové příslušenství.

    OdpovědětVymazat
  12. Nedávno jsem si pořídila nové dřevěné interiérové dveře. Výběr byl jednoduchý, jelikož mám ráda masiv, který se mi hodí do mého obývacího pokoje. Ještě při výběru nových krbových kamen jsem se zaměřila na kombinaci moderního vzhledu a účinného vytápění. Prozkoumala jsem nejrůznější designy, od minimalistických až po luxusní a elegantní varianty. Zároveň jsem se detailněji informovala o jejich výkonu a účinnosti vytápění. Nakonec jsem se rozhodla pro krbová kamna s designem, který se perfektně hodí do obývacího pokoje.

    OdpovědětVymazat