sobota 10. května 2014

Tepelná čerpadla: Jednoduchá cesta k teplu domova

Tepelná čerpadla: Jednoduchá cesta k teplu domova

Zimy dokážou být v naší zemi kruté. Samozřejmě můžeme dům vybavit tradičními typy vytápění. Ovšem kotle či krbová kamna, to vyžaduje spoustu jiných a zbytečných výdajů za topivo a za údržbu. Nabídka tepelných čerpadel Zubadan od společnosti Mitsubishi Electric hravě zastane tradiční metody vytápění. A to vše bez práce s řezáním a sekáním dřeva či objednáváním uhlí, které ve výsledku jen ničí životní prostředí. Tepelná čerpadla Zubadan od společnosti Mitsubishi Electric nabízejí k teplu i pohodlí a jedině tak si můžete užít toho pravého tepla domova.

tepelná čerpadla Zubadan

Výhody tepelných čerpadel Zubadan

Tepelná čerpadla Zubadan nenabízejí pouze perfektní vytápění i při venkovních -28 °C. V jejich možnostech je i ohřev vody. Jedná se tak o akci dva v jednom, kdy ušetříte jak za topivo, tak i za ohřev vody. Tepelná čerpadla Zubadan jsou také dokonale chráněna před výkyvy počasí. Jejich součástí je řízený proces odtávání, který velmi účinně, již za tři minuty, odstraní veškeré mrznoucí složky na svém povrchu. Kontrola probíhá každých 150 minut při teplotě od 5 °C až po -28 °C.

Tepelná čerpadla

Ohřev vody

Technologie Zubadan nabízí kromě vytápění i ohřev vody. Na rozdíl od tradičního bojlerového ohřevu nabízí tepelná čerpadla až dvakrát rychlejší provoz. Voda je tedy ohřátá a připravena k použití natolik brzy, aby splnila vaše představy. Technologie tepelného čerpadla je zcela stabilní a spolehlivá. Provoz tepelných čerpadel tak patří k tomu, na co se budete moci ve svém domově spolehnout. A kdyby přeci jenom došlo například k mechanickému poškození, nabízí společnosti Mitsubishi Electric 34 autorizovaných pracovišť v České republice, takže se nestane, že byste stáli bezradně nad čerpadlem a pokoušeli se shánět součástky nebo servis z druhé strany Zeměkoule. 34 autorizovaných pracovišť Mitsubishi Electric tak dává uživatelům možnost mít teplo vlastního domova skutečně pod kontrolou.

7 komentářů:

  1. Mockrát díky za užitečné informace. To se teď dost hodí. Ty zvyšující se ceny plynu mě totiž donutily k přemýšlení nad jiným druhem vytápění. A právě kalkulačka úspor za vytápění mi ukázala, že by v mém případě mohlo být tepelné čerpadlo dost výhodné. Prý na něj lze získat i dotaci, což by taky bylo skvělé.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se třeba tepelná čerpadla hrozně líbí, ale bohužel je to pořád celkem drahý špás. Když jsme tedy řešili alternativní vytápnění, tak jsme nakonec zvolili krbová kamna. Ta taky nebyla levná, zvlášť kvůli tomu, že jsme společně s nimi museli kupovat i nový komín. Nerezové komíny ale v dnešní době naštěstí už nejsou tak drahé jako dřív, takže to pořád nebylo až tak strašné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nad něčím podobným teď přemýšlím i já. Já to vidím tak, že asi letos tady koupím nějaká krbová kamna nebo krbovou vložku a příští zimu budu primárně topit dřevem. Pochybuji, že ty ceny plynu do zimy půjdou dolů, takže si myslím, že je lepší se na to včas připravit.

      Vymazat
  3. Jak píše Roman, je to sice drahá sranda, nicméně my to s manželem počítali a i přes to, že je to velká investice, tak se to z dlouhodobého hlediska prostě vyplatí. Nějaké peníze našetřené máme, takže do toho tepelného čerpadla asi půjdeme. Jen teď nevíme od jaké firmy. Já například našla tepelná čerpadla Pardubice. Nemáte s nimi zkušenost někdo?

    OdpovědětVymazat
  4. Chci si pořídit tepelné čerpadlo příští rok až dokončím zateplení mého domu. Letos jsem si nechala vyměnit okna a vchodové dveře, kterými z domu unikalo nejvíce tepla. Při rekonstrukci mi postavili i nový komín, abych mohla tuto zimu vytápět dřevem. Nejvíce se těším až budu moci příští rok vytápět tepelným čerpadlem a nemuset chystat tolik dřeva na zimu.

    OdpovědětVymazat
  5. Nebudu lhát, tepelné čerpadlo by se mi moc líbilo. Možná že s pomocí nějaké dotace bych si ho do budoucna mohl dovolit. Prvně ale u nás doma musím vyřešit zateplení. Chtěl jsem to stihnout před touto zimou, ale nevyšlo to. Každopádně u toho si chci také zažádat o dotaci, tak snad to vyjde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O dotaci bych si být vámi určitě zažádal. Ten proces schvalování není tak zdlouhavý. My nakonec dotaci na tepelné čerpadlo dostali, takže teď topíme úsporně. V tom je výhoda životu na vesnici. Člověk si může vybrat. Pokud ale člověk bydlí někde v bytovce, tak moc na výběr nemá. Co jsem ale tak slyšel, tak například v Praze jsou na tom asi nejlépe lidé, kterým teplo dodávají pražské teplárny.

      Vymazat