pondělí 15. prosince 2014

Vestavné pračky a sušičky

Vestavné pračky a sušičky

Moderní domácnosti vyžadují patřičné stylové vybavení, které splní zároveň určitou funkci. Je to nesporně také pračka nebo sušička. Pro mnohé se jedná spíš o povinnost, ovšem z pořizování takových pomocníků do domácnosti se může stát i radost a zábava. Mnohdy při nákupu přemítáme o tom, které funkce si vybrat a pro jaké prádlo se hodí určitá pračka a sušička. Možná je trochu škoda, že tolik nedumáme nad designem pračky, vždyť i tyto na první pohled fádní bílé spotřebiče mohou mít svůj styl a dát interiéru zcela novou dimenzi. Jakými vlastnostmi by se tedy pračka či sušička měla pyšnit?


Při nákupu rozhodují výkon a spotřeba

Při volbě nové sušičky a pračky je důležité zhodnotit především výkon, jinak řečeno, daný spotřebič by měl bez potíží vyprat stanovené množství prádla. Každá pračka a sušička má daný přesný objem prádla, který je možné vyprat, vy tak nebudete kupovat zajíce v pytli a budete informováni o kapacitě dopředu. Důležitým kritériem při výběru nové pračky je ale také spotřeba, kterou vám prozradí energetický štítek. Ten by dnes již neměl chybět u žádného kvalitního domácího spotřebiče. Nejnižší spotřebu zaručí nejvyšší energetická třída A++. Pračka i sušička této třídy nespotřebují tolik elektřiny a vy v domácnosti ušetříte.

Pozor na přílišné decibely pračky

Vestavná pračka a sušička patří do sklepa nebo technické místnosti, ale můžou být zabudované také v koupelně. Laikovi se možná zdá, že nezáleží na hluku daného modelu a že hlučnost nemá vliv na funkci. Opak je však pravdou a při nákupu nové pračky je potřeba přihlédnout také k množství decibelů. Čím méně, tím lépe, některé pračky mohou svým hlukem navodit v domácnosti opravdu nepříjemnou atmosféru. Je dobré prostudovat rovněž možnosti programování a množství programů, tak aby bylo vše pro vás na míru.


Jaký typ pračky by se vám mohl hodit?

Váš výběr nebude těžký, existuje spousta typů praček a sušiček, které se dají zabudovat. Zaujmout by vás mohl kupříkladu model pračky BEKO WMI 71242. Tento model je vybavený spoustou programů, najdete zde i bonusové funkce, jako expresní praní a předpírání. Snazší je i následné žehlení. Nebo investujte do modelu MIELE WT 2789 i WPM Softronic. U něj vás rozhodně zaujme voštinový buben a celkový komfort provozu v každých podmínkách.

Naše vestavěné spotřebiče jsou od předních světových výrobců, například se jedná o tyto společnosti: AEG, Bosch, Brandt, Beko, Bauknecht, Blomberg, Electrolux, Küppersbusch, Miele, Mora, Siemens, Teka, Whirlpool a další prověření a spolehliví producenti.


5 komentářů:

  1. To je paráda! Mít takovou vestavěnou pračku by se mi opravdu hodně líbilo. Říkám si, že by vlastně možná stálo za to ji přesunout do kuchyně. V naší koupelně totiž zabírá zbytečně moc místa. Díky pračce se sotva dostanu do umyvadlové skříňky, kterou máme pod umyvadlem. Jde to, ale hodně špatně, pračka tam prostě zavazí. Tímto by se to ale mohlo vyřešit.

    OdpovědětVymazat
  2. Už dlouho bych hrozně chtěla sušičku. Bohužel do kuchyně ji dát nemůžu a v koupelně na to pořádně taky není místo. Přemýšlela jsem ale nad tím, že bych v koupelně to místo zkusila udělat. Ono by stačilo koupit nějaký nábytek do koupelny, který by nezabíral tolik místa a myslím si, že pak by se tam sušička vešla.

    OdpovědětVymazat
  3. Již delší dobu přemýšlím o vestavěné pračce a sušičce, ale zatím jsem se k tomu nedostala. Nejdříve jsem se pustila do rekonstrukce obývacího pokoje, ve kterém byla potřeba vyměnit podlaha, jelikož ta stará byla ve velice špatném stavu. Objednala jsem si jednu firmu, která mi položila dřevěnou podlahu, a ještě mi vyrobili nábytek na míru.

    OdpovědětVymazat
  4. Vestavěná pračka a sušička jsou mnohem lepší, jelikož vypadají lépe. Již jsem si je pořídila a vyhovují mi, ale nedávno jsem sháněla chytrou ledničku, která by mi byla schopná sledovat dobu uložených potravin. Nemám ráda, když se zbytečně vyhazují potraviny a touto funkcí se dá zamezit plýtváním. Naštěstí jsem jednu našla zde, ale byl to poslední kus, který byl již rozbalený, což mi nevadilo. Dodání bylo hned druhý den a odvezli zrovna i mojí starou lednici, která již nefungovala.

    OdpovědětVymazat
  5. Já si myslím, že úplně v pohodě a do malých bytů je to vlastně jediné řešení, pokud je tam chcete mít. Máme to doma taky tak. Pračku a sušičku máme v kuchyni a naprosto v pohodě. :) To ty peníze investuji raději do sedací soupravy v akci, protože obývací pokoj, to je u nás doma místo, kde neberu kompromisy. :-D

    OdpovědětVymazat