pátek 12. prosince 2014

Matrace z koňských žíní

Matrace z koňských žíní

Spánek je rozhodně jedna z nejoblíbenějších aktivit každého z nás. Zejména pPodle zkušeností odborníků je základním kamenem zdravého a tedy i kvalitního spánku matrace. Ovšem zapomeňte na klasické a staromódní variace s pružinami a více nespecifikovaným výplňovým materiálem. Dnešní výrobci matrací si uvědomují zájem svých zákazníků o výrobky, které jsou ze stoprocentně přírodního materiálu a vydrží navíc celé věky. Jednou z těch, u zákazníků velmi oblíbeným druhem matrace, je ta z koňských žíní.

Matrace z koňských žíní Elisabeth

Po celodenním stresu v práci a pak i doma. Ten pocit, když si konečně lehnete do svojí postele, přikryjete se až k nosu a zhluboka se nadechnete a vydechnete z pocitu blaha, je prostě nezapomenutelný. Kvalitní spánek je pro naše tělo mimořádně důležitý, což určitě z vlastní zkušenosti dobře víte. Proto se v současné době, kdy vystupuje do popředí zájmu veřejnosti zdravý životní styl a péče o tělo a ducha, se čím dál více diskutuje o důležitosti kvalitního spánku a jak ho co nejvíce docílit.

Staletími ověřený materiál

Koňské žíně jsou v poslední době čím dál více používaným materiálem, který se získává výhradně z koňského ohonu a hřívy. O tom, že jsou koňské žíně pevný a odolný materiál, se vědělo už odedávna, kdy byly používány na výrobu lan. A tak už na začátku 18. století byly založeny po celé Evropě tkalcovské dílny, které se zabývaly zpracováním právě koňských žíní. Bohužel v současné době byste v celé Evropě našli tkalcovské dílny s tímto zaměřením ve velmi malém počtu, nýbrž velká většina tohoto materiálu se dováží jak jinak než z Číny. Odtud ale nečekejte opravdovou kvalitu, už jen proto, že většina materiálu vlastně ani koňské žíně nejsou a používají se nejrůznější náhražky. Totéž pak platí třeba i pro Mongolsko a Portugalsko. Největším dodavatelem koňských žíní pro Evropu je Jižní Amerika.
Nejdříve se materiál z koňských žíní používal pro praktické využití, tedy výrobu kartáčů nebo smetáků, dodnes se používá při výrobě smyčcových hudebních nástrojů a mnohých dalších textilních výrobků. Ovšem mimořádnou oblibu a obrovské využití mají koňské žíně až v posledních pár letech a to zkrátka proto, že jde o naprosto ideální výplň pro matrace. Vlastně není tak docela pravda, že jde o nějakou skutečnou módní novinku – prostě se jen vrátil trend z osmnáctého století, kdy se koňských žíní takto využívalo celkem běžně.

Matrace z koňských žíní Kleopatra

Výhoda za výhodou

A v čem tedy tkví tajemství matrací z koňských žíní? V první řadě je všeobecně známo, že koňské žíně jsou materiál velmi hrubý, stabilní a odolný proti opotřebení. Další skvělou výhodu, kterou ocení mnozí z vás je fakt, že matrace z koňských žíní jsou antibakteriální, naprosto skvěle absorbují vlhkost a zároveň jsou maximálně prodyšné. Neméně úžasnou vlastností, kterou tato matrace má je ta, že dokáže akumulovat teplo, tudíž udržuje teplotu lidského těla, což zcela jistě přijde vhod jak v zimních tak i letních měsících.  V případě, že vás trápí alergie či astma, můžete být naprosto v klidu. Matrace z koňských žíní jsou stoprocentně antialergické, roztoči a prach se v matraci neusazují díky veliké vzdušnosti.
Tyto matrace, jak už víte, jsou jedny z těch nejkvalitnějších na trhu vůbec. Čemuž také odpovídá jejich cena, která začíná nejčastěji někde kolem deseti tisíc korun a podle dalších použitých materiálů může růst i výš. Pořídit si tento spánkový skvost můžete mnoha způsoby. Jedním z nich je využít internetových obchodů nebo speciálních prodejen. U obou dvou případů je určitě na místě zjistit si maximum o vybraných matracích, abyste věděli, která je ta pravá právě pro Vás.

Specializovaní prodejci české společnosti Matraceno, s.r.o. Vám bez pochyby s výběrem matrace ochotně poradí. Vámi vybranou matraci si pak můžete zcela zdarma zapůjčit až na 5 dnů k Vám domů.


Matrace z koňských žíní LASIE

4 komentáře:

  1. Suprová matrace. Děkuji moc za tento článek. My si nedávno pořizovali úplně novou matraci, protože ta naše byla již špinavá a nebavilo nás ji dále opracovávat řešit na ni nějaké čistění nebo jiné služby. Koupě nové matrace určitě smysl dává.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak s takovouto matrací teda zkušenost nemám, ale vypadá to fakt dobře. Díky za tip. Já už chvíli plánuji, že bych investoval větší množsví peněz do nějaké matrace. Chtěl bych nějakou fakt kvalitní. Dokonce jsem si říkal, že bych si na ni rovnou koupil i chrániče matrace aby se s ní náhodou třeba něco nestalo.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem o takových matracích ještě neslyšel. Já například nedávno zjistil, že právě špatná matrace stála za mými problémy s usínáním, na které jsem poslední dobou trpěl. Od té doby, co jsem matraci vyměnil za novou už je to mnohem lepší. Myslím si ale, že velkou zásluhu na tom má i CBD, které jsem začal užívat.

    OdpovědětVymazat
  4. Tato matrace vypadá opravdu skvěle. S manželem jsme si také nedávno vybírali matraci, která by nám vyhovovala, jelikož manžel je řidič z povolání, potřeboval nějakou zdravotní na jeho bolavá záda. Naštěstí jsem našla zde přesně takovou jakou jsme hledali, a to ortopedickou pro manžela a pro mě z paměťové pěny. Poslední dobou spíme oba jako mimina a ráno vstáváme odpočatí.

    OdpovědětVymazat